Hoofdmenu
Home
Loopbaan
Contact
Links
Fotogallerij
Interview
Wie is online ?
Er zijn 5 bezoekers online
NEC - De Graafschap
Geschreven door Dave   

ImageDe eerste helft was duidelijk voor de scheidsrechter, door niet correcte beslissingen in ons nadeel komen we 1-0 achter. Onze doelman Jimmy werd aangevallen door Pothuizen waarop de scheidsrechter liet doorspelen en Van den Eede maakte de openingstreffer voor NEC. Van Beukering en Sousa raakten snel in de wedstrijd geblesseerd en werden vervangen worden door Haklander en Loval.  De 2-0 werd gescoord uit een standaard situatie. Vanuit een hoekschop voor NEC werd de bal door Denneboom breed gelegd en haalde Boetahar venijnig uit.  

De tweede helft was NEC ook de betere ploeg. Zij hadden het veldoverwicht en maakten het spel. Wij konden nog een paar kleine kansjes creŽren via Loval en Haklander maar geen doelpunten. De 3-0 werd gescoord door Boetahar. Door de beweeglijkheid van Nidzielan, Boetahar, Barreto en Denneboom hadden wij duidelijk moeite om deze mensen af te stoppen. De uitslag was terecht. Wij hadden weinig in te brengen tegen NEC.

Doordat Den Bosch de uitwedstrijd tegen RKC verloren heeft blijven we volop in de race voor nacompetitie. We hebben alles nog in eigen hand.

Door gele kaarten van Sven, Garry en ik zijn wij geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Vitesse.

PSV - De Graafschap
Geschreven door Dave   

ImageMoeilijke wedstrijd uit tegen PSV. Binnen 20 minuten spelen was het spel over voor ons. Door doelpunten van Vennegoor (2x) en Cocu (1x) was de wedstrijd gelopen. De verschillen waren te groot. PSV had duidelijk het overwicht.  Je zag na de 3-0 dat PSV wat gas terug nam en van achteruit de bal rond speelde. Doordat wij ons meer in lieten zakken op het middenveld en een extra verdediger werd voor een aanvaller ingezet konden we de schade beperkt houden.  

De tweede helft ging PSV op dezelfde voet door. In de wetenschap dat Den Bosch onze directe concurrent gewonnen had van FC-Twente moesten we de schade zoveel mogelijk beperkt houden. 4-0 werd gescoord door Johan Vogel en de ere treffer voor ons kwam van de voet van Loic Loval. De wedstrijd op zich was niet hoogstaand. We mogen ons niet spiegelen aan PSV. Voor ons zaak om ons volledig te concentreren op de volgende wedstrijd tegen NEC. Deze wedstrijd zullen we spelen om 3 punten binnen te halen.

De Graafschap - FC Utrecht
Geschreven door Dave   

ImageEen wedstrijd waar de belangen voor ons enorm waren. Een Lastig bespeelbaar veld met een hoge buitentemperatuur. Voor ons een wedstrijd van de waarheid met het mes op de keel. Met veel strijd en passie werd er gespeeld op de vijvenberg. Hoogstaand voetbal kon je van ons niet verwachten. Zeker nu wij de punten zo had nodig hebben tegen degradatie waar alleen resultaat telt. Kansen waren er voor beide partijen maar gescoord werd er niet.

Na de wedstrijd was snel duidelijk dat Den Bosch thuis verloren had van NAC. Dus voor ons een belangrijk punt!. We lopen een punt uit en staan met doelsaldo boven Den Bosch. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen PSV. Een mooie uitdaging tegen de beste club van Nederland waar wederom allen het resultaat telt. Ik zelf zal er niet bij zijn vanwege een schorsing. 

Ajax - De Graafschap
Geschreven door Dave   

ImageEen uit wedstrijd tegen Ajax. Ajax dat nog strijd voor voorronde champions League en wij strijdend tegen degradatie. Vooraf deze wedstrijd hebben we op de training de nadruk gelegd op het verdedigen in zone kort op elkaar. Dat kwam zeker goed van pas toen Kalezic in de 34 minuut rood kreeg en wij met 10 man kwamen te spelen.

Voor mijzelf was de wedstrijd een leuke ervaring om te spelen in de Arena. Wij stonden op het punt om een stunt uit te halen, maar 3 min voor tijd scoorde Anastasiou de beslissende goal voor Ajax. Erg zuur voor ons. Natuurlijk weet je van tevoren dat de verschillen groot zijn, maar toch hoop je op die stunt.

Volgende week zondag spelen we een nieuwe finale tegen FC Utrecht

De Graafschap - RKC Waalwijk
Geschreven door Dave   

ImageNa 45 seconden voetballen zette Jason Oost RKC op voorsprong door knullig verdedigen van onze defensie. Al onze gemaakte afspraken voor de wedstrijd vielen even in het niets. Maar door vechtlust en hoop op een goede afloop scoorde van Beukering in de 27ste minuut de welverdiende gelijkmaker vanuit een strafschop. Vlak voor rust maakte Jason Oost zijn tweede van de avond 1-2.

Na pauze knokten we ons terug vanuit een achterstand. Reinier Robbemond zorgde voor de 2-2. Opnieuw reageerde RKC vlot op de gelijkmaker van ons. Jasar Takak scoorde de 2-3. In blessure tijd maakte Jason oost nog de 2-4 voor RKC.

Onze 6e nederlaag op rij. Niet positief maar gezien het feit dat Den Bosch verloren heeft en drie punten achter ons staat hebben we zelf nog alles in eigen hand. Ik heb nog steeds alle vertrouwen dat wij het gaan redden in de eredivisie.

Volgende week gaan we op bezoek naar Ajax Amsterdam. Een ploeg die het de laatste weken uitstekend doet. Voor ons de taak om te genieten van deze wedstrijd en er voor te zorgen dat we een goed resultaat behalen.

Interview ELF
Geschreven door Dave   

ImageSemi-prof Dave Bus op 26ste in Betaald Voetbal

'In ťťn woord ongelofelijk'

Ze zijn er nog. Zelfs in de Eredivisie loopt er nog een heuse semi-prof rond. Terwijl de meeste spelers na een training zo snel mogelijk naar huis rijden om de PlayStation ter hand te nemen, reist Dave Bus door naar zijn tweede werkgever. De speler heeft toch al zo'n vreemd jaar achter de rug. Rechtstreeks vanuit de Hoofdklasse naar een basisstek in de Eredivisie. En dat op 26-jarige leeftijd.

Tekst: Sander Berends

Op zijn computerscherm verschijnt een offerte. ,,Die maak ik zo af en dan ga ik naar huis.'' Het is bijna half zeven en het interview is afgelopen. Zijn werkkamer deelt hij met een collega en aan de wand zijn onder meer een gesigneerd shirt van Paul Bosvelt en een schilderij van het bekende zijspancrossduo Marcel en DaniŽl Willemsen zichtbaar. Zijn werkdag zit er bijna op. 's Morgens heeft hij getraind en van daaruit is hij rechtstreeks doorgereisd naar Borculo. Voortaan met een lease-auto, de eerste weken nog met een busje. De letters 'Schuurman Groothandel' prijkten daar prominent op. Al drie jaar werkt hij bij het bedrijf, gespecialiseerd in werkkleding, schoenen en sportartikelen. ,,Een vriend en ik zijn hier met zijn tweeŽn begonnen. Nu lopen er twaalf mensen rond. Zo hebben we onlangs nog de vijftig gehandicapte sporters die naar de Winterspelen in Nagano zijn geweest in pak gestoken,'' vertelt hij in de showroom. Een omgeving die wordt gevuld met allerlei soorten sportballen, t-shirts en vooral schoenen. Normaal ontvangt hij hier klanten en leveranciers. Nee, de gewonnen bekers in de ruimte zijn niet van hem. ,,Die verkopen we.''

Bus is trots. Logisch. Op 26-jarige leeftijd heeft hij nog de stap gemaakt van de Hoofdklasse naar de Eredivisie. ,,Toen ik tekende, wist ik uiteraard nog niet dat De Graafschap zou promoveren. Het moment van de winnende goal van Michael van der Kruis in de Nacompetitiewedstrijd tegen Excelsior kan ik me nog goed herinneren. We trainden die avond met HSC'21. Met z'n allen luisterden we naar de radio en hadden de hoop al opgegeven, totdat plotseling weer werd overgeschakeld naar Rotterdam. Hartstikke mooi, want nu zou ik gaan voetballen in de ArenA, De Kuip en het Philips Stadion. Echt ongelofelijk wat er allemaal is gebeurd'', herhaalt hij weer eens. Zijn uren in de groothandel bracht hij terug van 38 naar vijftien. ,,In het begin heb ik mijn vervanger ingewerkt, maar aan helemaal stoppen heb ik nooit gedacht. Het is een mooie afwisseling in vergelijking met het voetbal en ik blijf op deze manier betrokken bij de maatschappij. Maar'', zo wil hij nogmaals benadrukken. ,,Voetbal heeft op dit moment wel de prioriteit. Op de dag van de wedstrijd zien ze me hier niet en de dag daarvoor probeer ik ook mijn rust te pakken. Vanuit thuis kan ik overigens ook inloggen op het netwerk hier, dus ik hoef ook niet dagelijks aanwezig te zijn. Alles gaat heel flexibel.''

Wereldteam

Zijn eerste seizoen in het Betaald Voetbal verloopt als een speer. In de derde wedstrijd tegen Roda J.C. veroverde hij een basisplaats, links centraal in de verdediging, en die stond hij niet meer af. ,,Hiervan kon ik vooraf alleen maar dromen. Maar mentaal zit het goed bij me, ik ben niet blessuregevoelig en doe altijd mijn stinkende best.'' Terwijl hij drie jaar geleden nog rondliep in de Derde Klasse bij Longa'30 in zijn woonplaats Lichtenvoorde en hij de afgelopen twee seizoenen de eer hooghield van HSC'21, waarmee hij beide keren kampioen werd van de Hoofdklasse C. ,,We hadden een wereldteam. Zowel binnen als buiten het veld liep alles perfect. In de winterstop oefenden we tegen De Graafschap en speelden we met 2-2 gelijk. Sindsdien is de club me gaan volgen. Enkele dagen eerder versloegen we FC Twente met 3-1 en het ging maar door. We verloren in twee jaar in 62 officiŽle wedstrijden slechts twee keer. Dat de stap naar het Betaald Voetbal nog zou komen, had ik niet meer verwacht. Op 10 juni speelden we onze laatste wedstrijd met HSC'21, voor het algemeen amateurkampioenschap van Nederland tegen Quick Boys. Op 1 juli startte de training bij De Graafschap. Ik ben niet op vakantie gegaan en heb hard gewerkt om conditioneel zo optimaal mogelijk te kunnen beginnen. Ik was gehaald voor de breedte bij een club in de Eerste Divisie, dus ik moest iets extra's brengen.''

In Doetinchem had hij een eenjarig contract getekend en reeds voor de winterstop werd die verbintenis omgezet in een overeenkomst tot medio 2008. ,,Mijn gevoel bij de club is goed en ik denk me hier het best te kunnen ontwikkelen'', vertelt Bus over de stap om interesse van RKC Waalwijk, AZ en Heerenveen af te wimpelen en al vroeg een beslissing te nemen. ,,De Graafschap speelt ook het voetbal dat me ligt. Veel strijd, hard weken. Dat verlangt het publiek. Ze staan als ťťn blok achter me.'' De afgelopen jaren kwam hij regelmatig op De Vijverberg, omdat zijn werkgever sponsor is van de Superboeren. ,,Dan liep ik rond in de Businessclub. Best wel vreemd.'' Waarom hij niet eerder is opgehaald door een Betaald Voetbalclub weet hij niet. ,,Ik maakte vroeger deel uit van de Gelderse jeugdselectie, maar blijkbaar was ik niet goed genoeg.'' Hij werkte vijf jaar in een banketbakkerij, ruim een jaar in de beveiliging en nu in een groothandel. ,,Ik besef daardoor ook hoe mooi het is om profvoetballer te zijn. Hopelijk kan ik deze combinatie nog lang volhouden. De week vullen met twee leuke banen. Mooier kan toch niet?''

bron: http://www.elfvoetbal.nl/

ADO Den Haag - De Graafschap
Geschreven door Dave   

ImageBeginfase van de wedstrijd verliep afwachtend van beide kanten. Na 18 minuten spelen ontstond de eerste uitgespeelde aanval van ADO Den Haag en deze was doeltreffend. Verhoek die de bal vanaf onze rechter kant voor gaf werd achter het standbeen van Stroeve binnen getikt. Miraculeus doelpunt zoals wij ze het hele seizoen al binnen krijgen.

Na rust namen wij het initiatief. Zeker de eerste 10 minuten na rust had ik het gevoel dat ADO zoekende was maar echte grote kansen konden we niet creŽren. In de 68 minuut via een counter werd de bal op doel geschoten door Smith, via van Fessem kwam de bal op de lat waardoor Edson met een gelukje de 2-0 binnen kon tikken. Na de 2-0 kregen we nog grote kansen door Zongo op de paal, Magno miste op een teen lengte en invaller Ax schoot de bal recht op doelman De Vries.

Het was geen goede wedstrijdstrijd maar ik vond dat wij niet veel minder waren dan ADO Den Haag. Zij schoten de ballen erin wij niet. Volgende wedstrijd thuis tegen RKC Waalwijk. Hier moet het gebeuren. Alleen resultaat, 3 punten telt!!

Willem 2 - De Graafschap
Geschreven door Dave   

ImageNa de verloren wedstrijd vorige week tegen RBC stond vandaag wellicht onze laatste kans om nacompetitie te ontlopen de wedstrijd tegen Willem II op het programma. 

In het begin van de wedstrijd was Willem II de ploeg die het spel maakte. Dit resulteerde wel in een paar kleine kansjes maar geen grote uitgespeelde kansen. Na 33 minuten spelen was er een goed opgezette combinatie tussen Magno en Roelofsen met als gevolg een schot op het doel. Kort daarna was het Patrick Ax die zich zelf vrij speelde en met een fraai afstandschot de 0-1 binnen schoot. Vlak voor rust was het Ceesay die de gelijkmaker binnen schoot. 1-1 rust.

Vlak na rust kregen we een dramatische slechte tegengoal om de oren. 2-1 Willem II. Hierdoor moesten we meer risico nemen waardoor er meer ruimte ontstond voor de Willem II spitsen. Kemy Agustien en Denissen deelden ons de nekslag uit door 3-1 en 4-1 te scoren. Na de 3-1 kregen we nog een paar grote kansen voor een aansluitingstreffer. Maar gezien het spelbeeld waar bij ons duidelijk de scherpte en creativiteit ontbrak zat dit er niet.

Volgende week vrijdag spelen we de uitwedstrijd tegen ADO  Den Haag.

De Graafschap - RBC Roosendaal
Geschreven door Dave   

ImageHet begin van de wedstrijd was rommelig. De eerste mogelijkheid was voor ons, via een vrije trap van Sousa. Hij krulde de vrije bal langs de muur net naast het doel. We probeerde snel druk te zetten op RBC om er voor te zorgen dat ze hun snelle mensen voorin niet konden bereiken. Na 20 minuten spelen was er een goed opgezette aanval via onze rechte kant. Loovens speelde de bal in de loop op Magno. Magno gaf vanaf recht een goede voorzet op van Beukering, hij schoot de bal net naast het doel.  

In de tweede helft werd het spelbeeld niet veel beter. Wij hadden wel de intentie om voor de volle winst te gaan. Na het inbrengen van Richard Roelofsen zijn we nog meer de lange bal gaan gebruiken. Fortes Rodriguez deelde in de 62e minuut een elleboog uit op het achterhoofd van Roelofsen, die met een rode kaart het veld direct kon verlaten. Door een uitbraak van RBC waarbij Loovens in het gezicht werd geraakt maar arbiter Jol liet doorspelen scoorde Donny de Groot de 0-1. We hadden nog 23 minuten om de onterechte voorsprong van RBC om te buigen in een winst wat de doelstelling van deze wedstrijd was. Helaas eindigde de wedstrijd voor ons dramatisch.

We hebben een kans laten liggen om aansluiting te krijgen. Het extra vervelende nieuws kwam kort na de verloren wedstrijd, NEC heeft 3 punten weg gehaald bij NAC Breda dus nu word de afstand groter om de nacompetitie te ontlopen. Ondanks deze verloren wedstrijd moeten we blijven vertrouwen dat het goed gaat komen. Over twee weken staat de uit wedstrijd tegen Willem II op het programma.

AZ - De Graafschap
Geschreven door Dave   

ImageEen moeilijke wedstrijd zou het worden voor ons. De eerste grote kans was voor AZ. Door een dwarrelbal van achteruit kreeg ik de bal verkeerd op mijn hoofd en Huysegems die daar direct op reageerde schoot de bal via een lob rakelings naast het doel. De Alkmaarders hadden de UEFA CUP wedstrijd tegen Shaktar Donetsk nog in de benen. Hier konden we in de eerste helft goed gebruik van maken. Scherp als we waren werden er veel duels gewonnen. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong door een mooie steekbal van Robbemond op Magno. Hij schoot de bal in de uiterste hoek waardoor Timmer kansloos was. Vlak voor rust kwam AZ sterk opzetten door doelpunten van Kromkamp en Landzaat en werd de stand omgezet in 2-1.

In de tweede helft was AZ de betere ploeg. Door de grote inspanning in de eerste helft was de scherpte en concentratie duidelijk minder in de tweede helft. De grote kansen waren dan ook voor AZ. EL Khattabi schoot de 3-1 binnen en onze missie leek kansloos. In blessuretijd stuurde ik Mangno de diepte in waardoor de Braziliaan zijn tweede treffer van de dag fraai binnen schoot. De tijd voor een gelijkmaker was te kort, eindstand: 3-2 

Tegen AZ hebben we geprobeerd er een echte wedstrijd van te maken. We hebben niet negatief gespeeld maar hebben als team laten zien dat we goed gegroepeerd vanuit een gesloten verdediging kunnen spelen.

Aanstaand weekend wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal. Dan moet er gewonnen worden voor aansluiting naar clubs als NEC en ADO. Helaas door een gele kaart ben ik zelf geschorst zaterdag.

De Graafschap - NAC
Geschreven door Dave   

ImageWij hadden een goede serie neergezet de afgelopen drie wedstrijden, maar we konden niet winnen van NAC Breda. Veel mensen hebben zich de hele week ingezet om er voor te zorgen dat het veld goed bespeelbaar was.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Duels werden niet met 100% ingezet en veel ballen die er tussen vielen waren voor de tegenstander. NAC Breda liet ons van achteruit voetballen en zij kwamen er snel uit na balverlies via de counter. Anouar Diba scoorde in de rebound met een magistrale lob: 0-1.

Na de rust begonnen we een stuk sterker aan de wedstrijd. Echter door een vrije bal wederom door Anouar Diba werd het 0-2. Voor ons op een totaal verkeerd moment. Kort na de 0-2 volgde nog een grote kans voor Magno maar deze werd gepareerd door de doelman van NAC Breda. Toch probeerde we nog een aansluitingstreffer te maken door afstandsschoten van Garry, Ax en Zongo.

Deze wedstrijd hadden we niet hoeven te verliezen. Het verlies is aan ons zelf te danken. We liepen in het mes van de tegenstander.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Az Alkmaar op het programma.
Een mooie uitdaging tegen een ploeg die het dit seizoen uitstekend doet.

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 37 - 48 van 50
 

Content © 2005 davebus
Design en Hosting IDEA-ONLINE